News Flash:

Ce mancare pregatesti cu ouale ramase de la Pasti

19 Aprilie 2012
2063 Vizualizari | 0 Comentarii
Salata Cobb cu sos de usturoi
Multor familii le raman destule oua vopsite dupa Paste, fiind putini cei care le consuma pe toate ca atare.

Iar daca vrei sa faci diverse preparate culinare cu acestea, Real Simple iti vine in ajutor cu cateva retete care includ oua fierte, tari.


1. Oua asortate

Ingrediente:

12 oua, o jumatate de ceasca cu maioneza, o lingurita cu mustar Dijon, piper negru, diverse legume sau carnuri - cum ar fi sparanghel gatit si tocat marunt, salam tocat marunt - boia de ardei, patrunjel si altele, dupa preferinta.

Mod de preparare:

Curata ouale si taie-le in jumatati. Pune galbenusurile intr-un bol, zdrobeste-le cu o furculita si amesteca-le bine cu maioneza, mustarul, un varf de lingurita de piper si sare dupa gust. Pune apoi compozitia in fiecare jumatate de albus si presara deasupra ce vrei tu - salam, sparanghel, patrunjel etc., tocate marunt.


2. Salata Cobb cu sos de usturoi

Ingrediente:

3 oua, 8 felii de sunca, un sfert de ceasca cu ulei de masline, 3 linguri de otet de vin, un catel de usturoi, sare si piper negru, doua legaturi de nasturel (se poate pune salata verde in loc), circa o jumatate de kilogram de creveti fierti, circa o jumatate de kilogram de rosii cherry taiate jumatati si 2 fructe avocado, taiate bucati.

Mod de preparare:

Taie ouale in sferturi, pe lungime. Prajeste sunca 6-8 minute, pana devine crocanta, las-o la scurs si racit pe un servetel si apoi tai-o bucati. Intr-un bol amesteca uleiul, otetul, usturoiul, o jumatate de lingurita cu sare si un sfert de lingurita cu piper. Pune apoi in straturi salata, crevetii, rosiile, bucatile de avocado, ouale si sunca, intr-un vas mai mare, si toarna sosul peste ele.


3. Sandvisuri cu oua, maioneza si patrunjel

Ingrediente:

o lingura cu maioneza, o lingurita cu mustar Dijon, o lingura cu patrunjel tocat marunt (proaspat), doua felii mari de paine (neagra pentru cine prefera), 2 oua taiate felii, frunze de salata, sare si piper.

Mod de preparare:

Amesteca maioneza, mustarul si patrunjelul intr-un bol si intinde apoi compozitia pe ambele felii de paine. Pe una din ele pune apoi feliile de oua si frunzele de salata, sare si piper, iar peste pune si cealalta felie. 4. Salata Nicoise

Ingrediente:

2 conserve cu ton alb scurse de zeama, cateva frunze de salata mai mari, doua oua taiate bucati mai mari, 3 linguri de parmezan ras, piper negru si sos Cezar cumparat (daca nu gasesti in magazin, obtii usor reteta de pe Internet).

Mod de preparare:

Zdrobeste tonul si imparte-l pe frunzele de salata. Adauga apoi si bucatile de oua si presara parmezan. Stropeste cu sos Cezar si adauga putin piper.


5. Aperitiv cu oua si somon afumat

Ingrediente:

o jumatate de ceasca cu maioneza, 1 ou taiat fin, 2 castraveciori murati taiati marunt, o lingura cu ceapa verde tocata, 12 felii de paine de secara si 12 felii de somon afumat.

Mod de preparare:

Amesteca maioneza cu oul, castraveciorii si ceapa, intinde compozitia pe feliile de paine, iar deasupra pune cate o felie de somon afumat.


6. Sandvisuri cu ton si castraveti murati

Ingrediente:

o conserva cu ton de 170 de grame, scursa, 2 linguri cu castraveti murati dati pe razatoare, un ou taiat fin, doua linguri cu maioneza, o lingura cu patrunjel tocat, sare, piper negru si 8 felii de paine alba.

Mod de preparare:

Amesteca tonul, castraveciorii si oul intr-un bol. Adauga maioneza, patrunjelul, un sfert de lingurita de sare si un sfert de lingurita de piper si mai amesteca putin. Pune compozitia pe patru felii de paine si apoi pune deasupra feliile ramase.

sursa: ziare.com
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua maioneza furculita piper sare albus
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1745 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026879 (s)