News Flash:

Ce mancare poti face cu bere

5 Aprilie 2013
1898 Vizualizari | 0 Comentarii
Berea e un soi de Cenusareasa cand vine vorba de asocieri culinare. Toata lumea vorbeste de vinul potrivit pentru mancare si mai putin despre berea potrivita. Berea se potriveste aproape langa orice fel de mancare, dar noi vrem sa te surprindem cu cateva retete in care aceasta bautura isi gaseste locul ca ingredient principal.

Supa de ceapa. Reteta clasica se bazeaza pe vin si branza Gruyère, aromele frantuzesti care o fac unica si delicioasa. Iti propunem sa ii dai un aer britanic si sa inlocuiesti aceste doua ingrediente cu bere si cheddar. Daca nu stii cum sa prepari o supa de ceapa, iti dam noi reteta.

Fondue. Daca vrei sa creezi acasa deliciosul amestec de branzeturi elvetiene stii ca trebuie sa adaugi si vin. In locul lui poti pune bere blonda pentru aciditate si pentru o textura mai cremoasa.

Carnaciori sau wursti infuzati cu bere. Stim ca langa o portie de carnati pe gratar merge o bere blonda. Dar in aceeasi idee poti folosi berea si pentru a marina carnaciorii. Ii pui intr-o oala la fiert cu bere blonda, apa, seminte de mustar, ceapa si usturoi si coaja rasa de citrice. Ii fierbi 10 minute, ii lasi sa respire alte 10 minute si apoi ii perpelesti pe gratar.

Bauturi reinventate cu bere. Avem cocktail-uri clasice in care un strop de bere poate sa schimbe in bine gustul. Un Bloody Mary clasic poate fi imbunatatit cu putina bere neagra. Nimeni nu va simti gustul de bere, ci doar te va lauda pentru un cocktail reusit. Si o Margarita poate fi schimbata prin adaugarea unei parti de bere (de preferat mexicana) in reteta originala.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

asocieri culinare fondue
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1863 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031887 (s)