News Flash:

Ce mancam vara

12 Iulie 2012
1784 Vizualizari | 0 Comentarii
Vara organismul nostru este mai solicitat decat in general datorita stresului termic, consumand o buna parte din energie in procesul de termoreglare.

Asadar, vara trebuie sa fim mult mai atenti atat la ce mancam si ce bem, cat si la cantitatile consumate. Pentru sezonul estival salata reprezinta alegerea ideala pentru masa de pranz sau pentru cina. In plus, multitudinea de legume si fructe specifice sezonului iti permit sa-ti pui imaginatia la contributie in combinarea gusturilor si aromelor.

Si, pentru ca oricum organismul nostru stie sa se hraneasca, vara exista o tendinta generala de a manca mai usor fara a depune vreun efort. Este de preferat sa eliminam grasimile animale din alimentatia noastra si sa le inlocuim cu grasimi vegetale si de a consuma cel putin 500 de grame de legume zilnic.

Un alt preparat benefic organismului nostru in perioada verii este supa rece. Pe langa faptul ca hidrateaza supele sunt si foarte racoritoare, contin putine calorii si sunt foarte satioase.

Legumele pe gratar sunt de asemenea o alegere potrivita pentru perioada calduroasa. Fie ca le punem in salata sau constituie garnitura pentru o friptura ele ajuta digestia si sunt pline de vitamine.

Pepenele este cunoscut pentru aportul sau mare de apa adus organismului. Totodata pepenele potoleste nevoia fireasca de a manca ceva dulce. Acest fruct parca a fost creat exact pentru vara!

Dupa cum bine stim vara se impune sa consumam lichide mai multe decat in restul anului pentru a pastra o buna hidratare. In ciuda dorintei noastre si poftei de a consuma lichide din frigider si inghetata nu este recomandat, deoarece produsele reci supun organismul la diferente prea mari si bruste de temperatura. Putem insa consuma lichide reci si inghetata pentru a ne racori, dar cu moderatie.

Apa minerala este in general contraindicata, pentru ca aduce un aport prea mare de minerale si saruri origanismului suprasolicitand rinichii si predispunandu-i astfel la depunerea de pietre sau nisip. Totusi, vara, chiar se recomanda din cand in cand consumarea unei cantitati moderate de apa minerala, deoarece transpiratia este abundenta si prin ea se pierd astfel saruri benefice organismului.

In timpul verii nu se recomanda alcoolul, el fiind fierbinte in esenta si ducand la actiunea de uscare si deschidratare a organismului. De asemenea, alcoolul accelereaza diureza, adica eliminarea de apa din organizm, ceea ce implica si pierderea de minerale. De evitat sunt si cofeina si excesul de zahar care au acelasi efect ca si consumul de alcool.

sursa: femeiastie

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supa rece pepenele lichide frigider inghetata apa minerala alcoolul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3778 viz    0 com
2469 viz    0 com
1188 viz    0 com
1990 viz    0 com
7004 viz    0 com
1404 viz    0 com
3157 viz    0 com
6592 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030747 (s)