News Flash:

Ce inseamna au gratin

4 Noiembrie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Una dintre cele mai cunoscute retete consta in cartofi “au gratin”. Desi suna pretentios, nu este nimic complicat in ea. In fapt, cartofii gratinati sunt un preparat din bucataria franceza pe care il poti gati si acasa. “Au gratin” nu presupune tehnici de gatire dificile, ci doar putin pesmet si branzeturi.

Daca gasesti o reteta care contine “au gratin” sau gratinat in titlu, trebuie sa te astepti ca preparatul sa aiba un topping din branzeturi si pesmet presarat pe toata suprafata si rumenit in cuptor pana devine auriu.

Gratinarea vine din bucataria franceza, iar preparatele gatite prin aceasta tehnica se pun in recipiente putin adanci si se servesc direct din vasul in care s-au copt.

Cartofii gratinati sunt reteta cea mai cunoscuta din aceasta categorie. Dar si alte legume pot fi pregatite in acelasi stil. Se pot gratina si conopida, broccoli, vinetele, rosiile, varza de Bruxelles, dar si peste sau fructe de mare. Pentru unele retete e nevoie sa gatesti partial legumele inainte sa le pui la copt. Altele nu au nevoie de mai mult decat caldura cuptorului pentru a fi perfecte.

In aceste preparate poti adauga, fara sa stirbesti cu nimic gustul, sosuri albe cum este sosul Bechamel, iar pe langa pesmet poti folosi orice fel de branzeturi iti plac: de la parmezan, pana la branza cu mucegai, Gruyerre, Cheddar, Ementaler sau branza de capra.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

au gratin cartofi gratin retete culinare lectii gatit retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1810 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025764 (s)