News Flash:

Ce ingrediente ascund lactatele si mezelurile de pe piata

9 Mai 2012
2821 Vizualizari | 0 Comentarii
Lactate
Branza de capra din lapte de vaca sau branza de Sibiu facuta langa Bucuresti, smantana cu gelatina, parizer cu sorici sau oua cu dioxina cancerigena, sunt doar cateva dintre produsele pe care le consumam fara sa stim ca pot fi daunatoare organismului.

Institutul de Bioresurse Alimentare din Bucuresti este singurul centru de cercetare in domeniul alimentatiei din tara, cu dotari de ultima generatie, unde se pot verifica retetele, scrie evz.ro.

Potrivit specialistilor, produsele lactate si mezelurile sunt cele mai "masluite", pe cand produsele de panificatie sunt catalogate drept cele mai "curate". "Se inregistreaza nereguli in special la branzeturi si produse lactate. S-a intamplat ca branza de capra sa fie, de fapt, din lapte de vaca, smantana sa contina gelatina, lucru interzis de lege, iaurtul sau alte produse sa contina mai putina grasime decat cea inscriptionata, ceea ce inseamna ca ar trebui sa fie mai ieftine, iar consumatorul este pacalit", a declarat Nastasia Belc, directorul IBA, pentru evz.ro.

Parizerul era considerat un produs "de regim", insa in prezent, continutul sau de 20% grasime si cantitatea mare de sare il transforma intr-un aliment periculos pentru persoanele care sufera de hipertensiune sau care au probleme cu inima. "Inainte, duceai parizer bolnavilor la spital, acum este o bomba din cauza continutului mare de grasime", a precizat Nastasia Belc.

Institutul de Bioresurse are singurul laborator acreditat unde pot fi studiate ambalajele produselor. Cu cat sunt mai colorate (mai ales verde sau albastru), cu atat sunt mai periculoase. Pentru a fi testate, ambalajele trebuie lasate cateva zile intr-o substanta speciala pentru a li se stabili toxicitatea.

sursa: rtv.net
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branzeturi produse lactate parizerul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1643 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028719 (s)