Ingrediente:800 g
urzici3
cepe albe3 oua
3 felii de paine
1 legatura de
marar2 fire de
usturoi verde sau 2 catei de usturoi bine pisati
faina
sare
piper
ulei pentru prajitCiteste si Mod de preparare:Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu legumele uscate, cand ceapa incepe sa prina o culoare maronie se adauga putina apa si se lasa sa farba pana cand legumele se inmoaie. Se lasa la racit la temperatura camerei.
Intre timp, se pun si urzicile la fiert in putina apa, apoi scurge-le bine si stoarce surplusul de zeama cu ajutorul mainii.
Amesteca apoi ceapa cu urzicile, usturoiul si mararul (netocat). Daca folosesti usturoi verde, taie-l in 3-4 bucati. Toate aceste ingrediente se trec prin masina de tocat. La final se toaca si feliile de paine.
Se amesteca totul foarte bine si se adauga ouale. Cand obtii un aluat omogen se asezoneaza dupa gust cu sare si pieper.
Din compozitia obtinuta se formeaza chiftele de marimea dorita, si se tavalesc prin faina, apoi se prajesc in
baie de ulei. O alternativa mai sanatoasa a acestor chiftele este sa le coci la cuptor pana cand prind o crusta la suprafata.
Serveste chiftelele din urzici alaturi de un sos usor, din iaurt cu lamaie.
sursa:
acasa
Comentarii (0)