News Flash:

Ce gresesti cand pregatesti piure de cartofi

27 Noiembrie 2013
8798 Vizualizari | 2 Comentarii
Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa. Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri.

1. Nu speli cartofii inainte
Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.

2. Nu sarezi apa
Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.

3. Fierbi gresit cartofii
Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior. Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.

4. Folosesti unt topit
Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.

5. Folosesti lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii. Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

Truc: in loc sa ii lasi simpli, amestecati doar cu putin lapte/smantana si unt, iti propunem sa incerci retete mai aromate de piure.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piure retete piure retete culinare culinare bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

liliana  | #267
gresit!!nu se pune smantana in piure!!Pentru a iesi un piure bun gustos si fainos,se fierb cartofii in coaja se scot se dau repede prin apa rece si se curata imediat,se zdrobesc bine,se adauga sarea,laptele fierbinte si untul rece,la sfarsit daca ai pui un pic mixerul si iese un piure ca o crema consistenta de te lingi pe degete!!
maria  | #270
da,nu se pune smantana in piure.
dupa ce au fiert cartofii se indeparteaza apa care a mai ramas in vas se adauga untul si laptele cald si se mizeaza pana devine o crema spumoasa.
pofta buna
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1708 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029009 (s)