News Flash:

Ce gresesti atunci cand gatesti?

17 Martie 2014
1536 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca ultima reteta cu ou ti-a dat gres, s-ar putea ca motivul sa stea in marimea oului folosit. Intre un ou mic si un ou mare sta o diferenta de cateva grame, iar noi te ajutam sa descifrezi misterul.

Te-ai intrebat vreodata de ce retetele precizeza, in unele cazuri, ca ai nevoie de 1 ou mare sau 1 ou mic? Raspunsul este simplu. Nu toate ouale sunt la fel. In functie de marime, fiecare are greutati diferite si asta poate influenta reteta.

Daca te uiti cu atentie pe cutia sau cartonul in care gasesti ouale la magazin, vei observa ca pe langa firma producatoare este trecuta si o litera care indica marimea oului: S, M, L sau XL (sau oua jumbo).

Fiecare este un indiciu despre gramajul oualor.
- Un ou mic - S- cantareste sub 53 g
- Un ou mediu - M- cantareste intre 53 g si 63 g
- Un ou mare - L - cantareste intre 63 g si 73 g
- Un ou jumbo - XL - cantareste peste 73 g

Daca in reteta nu se face o referire exacta la dimensiunile oualor folosite, atunci poti utiliza oua de marime medie.

In functie de cat de mare este oul si galbenusul si albusul difera in cantitate. In general galbenusul reprezinta 30% din gretatea unui ou. La un ou mediu de 60-63 g, vei gasi in jur de 20-23 g galbenus si in jur de 35-37 g albus.

Cum inlocuiesti oul in retete?

- In loc de 1 ou mare intreg, poti folosi 2 galbenusuri + 1 lingura apa rece sau 3 ½ linguri oua congelate
- In loc de 1 albus de la 1 ou mare poti folosi 2 linguri albus congelat


sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sfaturi gatit retete oua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1901 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028465 (s)