News Flash:

Ce fel de supe se mananca pe glob?

27 Noiembrie 2014
1656 Vizualizari | 0 Comentarii
Borscht
Prima supa preparata vreodata dateaza de aproximativ 6000 de ani, iar principalul ei ingredient a fost carnea de... hipopotam. De atunci si pana acum, culturile din lumea intreaga si-au adjudecat propriile retete de supe, pe care le-au transformat in specialitati traditionale. Daca Romania nu se poate decide daca ciorba de burta, taraneasca, ardeleneasca sau de alt soi sa o reprezinte in lume, alte tari au fost mai hotarate si si-au ales retetele reprezentative!

1. Franta - Supa de ceapa
Daca ajungi vreodata pe meleagurile Frantei, nu ai voie sa ratezi supa de ceapa, unul dintre preparatele traditionale ale regiunii. Baza supei este formata din ceapa caramelizata si supa de vita, condimentate cu ierburi aromatice si garnisite cu diferite tipuri de branzeturi frantuzesti.

 2. Ucraina - Borscht
Borsul ucrainean, pe baza de sfecla, ridichi, castraveti, marar sau patrunjel si smantana, este un deliciu care a depasit granitele acestei tari si a fost imprumutat si in alte regiuni din Centrul si Estul Europei - Polonia, Rusia, Letonia sau Belarus. In unele regiuni, se consuma fie cu smantana, fie cu lapte, iaurt sau chiar oua fierte pe deasupra.

3. Portugalia - Caldo Verde
Caldo Verde este supa traditionala portugheza, ale carei radacini se trag din provincia Minho. Este o supa pe baza de cartofi pasati, varza, ceapa si carnati (chorizo).

4. Ungaria - Supa de gulas
Sub denumirea ungureasca de "Gulyasleves" se ascunde celebra supa de gulas, un preparat tipic al acestei tari, care se prepara cu carne de vita, galuste, ceapa, ardei gras si cu multa boia.

5. Italia - Minestrone
Exista numeroase specialitati de supe in Italia, insa cea care se remarca prin specificul italian si care si-a castigat reputatia de supa traditionala este Minestrone. Este o supa groasa si consistenta de legume - fasole, ceapa, telina, morcovi, rosii - si orez.

6. Japonia - Miso
Cea mai cunoscuta supa din Japonia este Miso - un preparat pe baza de supa de peste, soia fermentata si "dashi".

7. Spania - Gazpacho
Gazpacho este supa traditionala a Spaniei, care aduna laolalta o combinatie parfumata si delicioasa de paine, rosii, ardei gras, usturoi, ulei de masline, sare si otet. Este o supa "light", care poate fi consumata si rece.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

supe borsuri gazpacho miso retete culinare gulas bors
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1642 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021712 (s)