News Flash:

Ce este usturoiul negru si la ce foloseste

5 Februarie 2019
853 Vizualizari | 0 Comentarii

Usturoiul negru este un fel de usturoi caramelizat, utilizat in bucataria asiatica. El este rezultatul incalzirii capatanilor de usturoi pe o perioada de cateva saptamani, un proces care are ca rezultat uimitorii catei de usturoi negri. Usturoiul negru este dulce, cu accente de otet balsamic. Incet, incet, acest sortiment a patruns in bucatariile lumii.

Nu este chiar floare la ureche sa pregatesti usturoiul negru, trebuie urmati cativa pasi. Capatanile trebuie tinute in anumite conditii de umiditate si caldura, pentru a putea beneficia de toate proprietatile acestui tip de usturoi, mai bizar. Bulbii stau intr-un mediu de umiditate controlat, la temperaturi care variaza intre 60 si 77 de grade C, timp de 60, pana la 90 de zile. Nu se pun aditivi sau conservanti, tot procesul este integral natural.

Ce proprietati uluitoare are usturoiul negru

Are de doua ori mai multi antioxidanti fata de usturoiul clasic, este toxic pentru 14 tipuri de cancer si are proprietati curative incredibile! Il puteti folosi in multe moduri, ca o pasta, ca un mujdei, ca garnitura la diverse fripturi si curiozitate maxima, exista carti de bucate care prezinta retete de inghetata cu usturoi negru!!! Usturoiul negru este antibiotic, diuretic, regleaza digestia, are compusi sulfurosi, acizi linoleici si polifenoli. In compozitia lui se regasesc 18 din totalul de 20 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali ai naturii.

Este de 10 ori mai puternic decat usturoiul proaspat. Iata cateva dintre avantajele consumului de usturoi negru: Previne bolile cardiovasculare, sustine sistemul circulator si cardiac, regleaza tensiunea arteriala, reduce riscul de accidente vasculare cerebrale sau de tromboza. Este un bun diuretic si este bogat in potasiu. Asta il face alimentul ideal entru cei care sufera de boli renale, edeme sau retentie hidrica.

Consumat pe stomacul gol, usturoiul negru elimina excesul de lichide din corpul dumneavoastra. Cei care au probleme cu pielea (de la dermatita la acnee, inclusiv psoriazis si cuperoza), dar si probleme articulare, ar trebui sa consume usturoi crud, intrucat creste productia de colagen a organismului. Mai mult, este recomandat si persoanelor cu artrita si dureri musculare. Asadar, nu vom gresi daca vom spune ca usturoiul negru este o minune a naturii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoi negru beneficii usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1490 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019405 (s)