News Flash:

Ce contine branza topita din comert

27 Septembrie 2013
1924 Vizualizari | 0 Comentarii
Branza topita cascaval: 30% branza, 23% cascaval, apa, amidon si ceva unt

Ingrediente:

Branza 30%
Apa
Cascaval 23%
Lapte praf degresat
Amidon din cartof
Unt
Saruri de topire (E452, E339)
Corector de aciditate: carbonat de sodiu

Mod de fabricare:

Aceasta branza topita cu aroma de cascaval este un produs “obtinut prin topire”. Contine, totusi, branza si cascaval, dar numai intr-un procent putin mai mare de jumatate. In rest, produsul este un amestec de apa, lapte praf, unt si amidon din cartof.

La toate acestea se adauga niste E452, un polifosfat care determina asimilarea lenta de calciu, magneziu si fier si, deci, atrofierea oaselor si depunerile de calciu, respectiv E339.

Sfatul specialistului
Cercetarile au aratat ca unul din E-urile prezent e in acest produs nu e recomandat sa fie ingerat frecvent. Este vorba de E339, care are actiune emulsionanta, protejeaza grasimile fata de rancezire si stabilizeaza culoarea carnii. În cantitati mari are efect laxativ si poate tulbura echilibrul calciu / fosfor.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza topita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028776 (s)