News Flash:

Ce condimente se folosesc pentru sarmale

18 Decembrie 2013
5807 Vizualizari | 0 Comentarii
Sarmalele, nelipsite de pe masa niciunui roman de sarbatori, sunt mancaruri dupa gustul carora ne topim mai ceva decat dupa ciocolata sau alte preparate sofisticate. Indiferent de reteta aleasa si de zona din care faci parte, sarmalutele de Craciun sunt asezonate intotdeauna cu cateva condimente cheie, care le ofera acel gust savuros, care creeaza dependenta.

Iata cele mai importante condimente si mirodenii care nu trebuie sa lipseasca din sarmalutele pe care le prepari celor dragi de sarbatori! Dupa ce ai amestecat bine carnea tocata de la porcul proaspat taiat, ai adaugat orezul si ceapa, este timpul sa treci la amalgamul de condimente care aromatizeaza delicioasele sarmale:

Boia de ardei. Desi multa lume are impresia ca boiaua de ardei se foloseste in compozitia pentru sarmalute doar pentru a intensifica culoarea carnii, in realitate, ofera un gust subtil si echilibreaza toate aromele din acest preparat. Ai de optat intre boia de ardei dulce sau picanta, in functie de preferinte.

Cimbrul este un condiment care merge de minune cu carnea de porc, iar compozitia pentru sarmale nu face exceptie. Este unul dintre condimentele de baza din sarmale si cel care-si impregneaza cel mai bine aromele in aceste preparate traditionale de Craciun.

Dafinul este alta mirodenie secreta care ofera un parfum special si un gust savuros sarmalutelor. Dafinul nu se adauga in compozitia de carne tocata, ci se pune la fiert, dupa asezarea sarmalelor in oala si adaugarea apei.

Desi mararul nu se regaseste in retetele traditionale de sarmale, este o mirodenie care poate fi adaugata cu succes in umplutura cu carne. Gustul savuros al mararului ofera o aroma aparte sarmalutelor de Craciun. Poti opta atat pentru marar proaspat, cat si uscat.

Piperul este un alt condiment cheie in sarmalute si se foloseste atat macinat, cat si boabe. Piperul macinat se adauga in umplutura de carne tocata, iar cel boabe la fiert, alaturi de dafin.

Sarea, pe cat de banala pare, pe atat este de importanta in aromatizarea oricarui tip de mancare. Este prima pe lista de condimente din aproape orice reteta, iar sarmalele nu fac exceptie. Ai grija insa la cantitati, intrucat varza murata poate fi deja sarata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cimbrul dafinul mararul piperul sarea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023574 (s)