News Flash:

Ce bunatati te asteapta in Italia

5 August 2013
1517 Vizualizari | 0 Comentarii
Pentru cei care si-au facut planurile de vacanta in insorita peninsula desfararile culinare vor fi la tot pasul. Fiecare regiune are, insa, comorile ei gustoase. Ca sa nu ratezi nimic, iti facem meniul pentru fiecare mare oras in parte.

Nu poti sa dai gresi cu niciunul din preparatele italiene. Toate sunt gustoase. Dar sunt cateva pe care merita sa le incerci chiar in locurile unde se spune ca sunt “ca la mama lor acasa”. Fiecare oras este cunoscut pentru anumite specialitati culinare. Asadar, pe ele trebuie sa le gusti printre primele.

Cand esti la Roma…
Orice meniu de aici poate fi bellissimo, dar daca ar fi sa poti lua doar o singura masa in capitala Italiei trebuie sa incerci mai ales spaghetti carbonara, lasagna bolognese, insalata caprese. La gustari, in durm spre muzee, opreste-te la vanzatorii ambulanti si gusta un panini. Si nu sari peste desert! Savureaza o gelato privind la Fontana di Trevi.

Putin din gustul Florentei
Acest oras este cel mai bun loc in care sa incerci aperitivele traditionale, compuse din branzeturi bune, specialitati de mezeluri, legume proaspete si un espresso. In plus, in Florenta sunt si numeroase baruri unde se pot face degustari de vin. Pe langa cele renumite vei gasi si o selectie a celor mai bune vinuri de la mici producatori locali.

Napoli - cea mai buna pizza si ceva in plus
Sudul Italiei este renumit pentru felurile cu fructe de mare. Meniurile restaurantelor din Napoli le ofera din plin, alturi de pizza Margherita sau pizza alla napoletana pregatita cu ansoa, masline, capere si oregano. Un deliciu suplimentar sunt traditionalele gnocchi. Aceste mici galuste din cartofi sunt servite cu sos de rosii, pesto sau sos carbonara.

Fructe de mare si peste la Venetia

Avantajul Venetiei este ca e un oras inconjurat de ape, iar ingredientele aduse din mare nu lipsesc din nicio bucatarie. De la scoici la crabi si homari le gasesti pe toate. Printre specialitatile locale sunt sarde in saor - sardine parjite cu ceapa, seminte de pin si stafide sau baccala mantecato - un fel care are ca ingredient principal codul. Langa ele poti incerca o portie de risotto sau polenta (o varianta locala a mamaligii).

Vinuri bune in Verona
Orasul iubirii imbata simturile cu o selectie de vinuri din podgorii renumite: de la cele albe de Soave, pana la cele rosii de Bardolino sau celebrul vin spumant Prosecco. Langa un vin bun merge oricand o portie de tortellini cu sos de rata sau risotto cu tastasal (carnati de porc picanti). Si pentru ca este orasul iubirii, la desert cautati sa gustati baci di Giulietta, niste fursecuri simple sau cu cacao, lipite intre ele cu crema, ca intr-un sarut.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

spaghetti carbonara insalata caprese pizza margherita prosecco
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1634 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030735 (s)