News Flash:

Ce ascunde culoarea verde pe care o capata galbenusul de ou fiert. Il mai putem manca?

27 Septembrie 2016
4193 Vizualizari | 0 Comentarii
Multi nutritionisti recomanda in timpul dietelor consumul de oua fierte (tari), mai ales pentru ca acest aliment este o sursa extraordinara de proteine. Insa chiar daca nu esti fanul numarul 1 al dietei cu ou, te-ai intrebat vreodata de ce exista un „inel” verde si dezgustator care se formeaza in jurul galbenusului de ou, cand acesta este fiert tare? Citeste explicatia mai jos!

Iata ce trebuie sa stie gospodinele despre stratul verde si neplacut care se formeaza in jurul galbenusului la ouale fierte tari: nu este vina oului – ci este vina omului care il fierbe. Dar acest lucru nu trebuie sa se intample daca fierbi oul corect.

Cand un ou fiert tare este taiat in doua si descoperi astfel un inel verde-negricios care inconjoara galbenusul oului, acesta este un semn ca oul nu a fost fiert in mod corespunzator. Deci, in esenta, este vina persoanei care gateste.

Decolorarea galbenusului este dovada ca oul a fost fiert prea mult timp. Carnea se usuca, orezul ajunge sa se arda, iar ouale fierte tari se decoloreaza – toate acestea avand in comun un lucru. Spre deosebire de alimentele mentionate mai sus, ouale care au fost fierte prea mult timp sunt inca perfect comestibile – si au gust bun – doar ca arata neplacut si nu sunt deloc apetisante.

Acum vei afla si partea stiintifica a acestei explicatii: ce inseamna aceasta colorare in verde spre gri a galbenusului? Culoarea gri-verzui este dovada vizuala a formarii de sulfat de fier, acolo unde galbenusul si partea alba a oului se intalnesc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua fiert galbenus verde sfaturi gatit sfaturi culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1664 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018029 (s)