News Flash:

Ce alimente ne detoxifiaza dupa masa de Pasti

19 Aprilie 2012
2497 Vizualizari | 0 Comentarii
Lamai
Masa traditionala de Paste, bogata in grasimi, iti poate afecta in mod neplacut organismul imediat dupa sarbatori. Cea mai buna solutie pentru a preveni acumularea de substante cu efecte negative asupra corpului tau este o cura de detoxifiere, care poate fi mult mai simpla decat te astepti. Afla care 6 alimente cu efect rapid te scapa de toxinele acumulate de Paste.

 Tine cont de faptul ca orice regim de detoxifiere eficient contine si ceai verde. Antioxidantii din ceaiul verde au un efect benefic asupra intregului organism, dar imbunatatesc in special functia hepatica. Daca bei deja zilnic ceai verde, incearca alte 6 alimente cu efect rapid care te scapa de toxinele acumulate de Paste.

Lamai

Citricele, bogate in vitamina C, au unul dintre cele mai puternice efecte de detoxifiere. Lamaile, lamaile verzi, portocalele si grepfrutul sunt primul pas pentru eliminarea toxinelor acumulate dupa o perioada de mese copioase.

Daca nu te incanta ideea de a manca zilnic citrice, adauga in fiecare pahar de apa de baut o felie de lamaie. Deoarece coaja acestor fructe poate pastra mult timp urme de pesticide, este important sa speli foarte bine lamaile inainte de a le taia felii sau chiar sa indepartezi complet coaja.

Sfecla rosie

Bogata in vitaminele B3, B6, vitamina C si beta-caroten, sfecla rosie este si o sursa importanta de magneziu, fier, zinc si calciu, minerale cu un rol vital in eliminarea toxinelor.

Continutul ridicat de fibre din sfecla rosie grabeste traficul intestinal, astfel incat toxinele sunt eliminate mai repede din corp. O dieta bogata in sfecla rosie are efecte benefice si pentru ficat si colecist, organe al caror rol este neutralizarea toxinelor.

Muguri de broccoli

Varza poate avea efecte de detoxifiere puternice, insa o alta leguma din familia cruciferelor este mai des recomandata de nutritionisti pentru curele de detoxifiere: broccoli.

Pe langa efectele antioxidante ale acestei legume, mugurii de broccoli stimuleaza puternic enzimele din sistemul digestiv al caror rol este detoxifierea organismului.

Usturoi

Antiviral, antiseptic si antibiotic, usturoiul reduce numarul de agenti patogeni care pot stimula productia de toxine a corpului. Mai mult, usturoiul stimuleaza si functia hepatica ajutand ficatul in lupta cu toxinele. il poti adauga la orice mancare gatita sau il poti consuma proaspat pentru efecte si mai puternice. iti displace mirosul specific? Bea un pahar de lapte imediat dupa ce ai mancat usturoi proaspat si mirosul dispare rapid.

Mere

In afara de continutul ridicat de vitamine, minerale, fibre si antioxidanti, merele contin flavonoizi, substante care stimuleaza functia biliara, si pectina, care grabeste eliminarea metalelor grele din organism.

Efectele benefice se manifesta doar in cazul consumului de mere cultivate organic, deoarece merele cultivate la scara industriala sunt printre fructele care absorb cea mai mare cantitate de pesticide.

Anghinare

Studiile de specialitate au demonstrat ca anghinarea are un efect benefic asupra digestiei si stimuleaza functia hepatica si functia biliara. in afara de efectul hepatoprotector, aceste legume sunt considerate si un diuretic usor, ajutand la eliminarea rapida a toxinelor din rinichi.

sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lamai sfecla rosie usturoi mere anghinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1827 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039300 (s)