Porumbul fiert este simplu si usor de preparat, insa trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple daca iti doresti sa prepari cel mai bun porumb.
Ingrediente:4-6
stiuleti de porumbapa
Pentru servire:unt
sare finapiper proaspat macinat
Mod de preparare:Indeparteaza frunzele si matasea porumbului si spala-l porumbul foarte bine. Alege foile de porumb care arata cel mai bine si spala-le si pe acestea.
Intr-o oala incapatoare adauga un strat de foi de
porumb, apoi adauga stiuletii intregi sau rupti pe jumatate. Acopera porumbul cu inca un strat de foi si acopera apoi totul cu apa rece. Pune porumbul la fiert si lasa-l sa fiarba pana cand furculita intra cu usurinta in acesta.
Scoate porumbul pe un
platou si unge-l cu unt din abundenta, apoi presara peste acesta sare si piper, dupa gust.
Serveste porumbul fiert imediat. Il poti servi ca atare sau alaturi de alte preparate.
Sfat: Daca ai prea mult porumb fiert, lasa-l in oala, sa se raceasca si pastreaza-l la frigider. Rezista pana la 3 zile. Inainte de a-l servi incalzeste-l bine pentru a-l putea unge cu unt.sursa:
acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Comentarii (0)