News Flash:

Cat de bine stii sa pregatesti un pilaf romanesc? Afla cea mai simpla si gustoasa reteta!

12 August 2016
36982 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr orez cu bobul rotund
1 radacina de pastarnac
3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
1 ardei kapia mic
2 morcovi mici
2 tije subtiri de telina (tulpina)
1 ceapa galbena
cateva frunze de patrunjel
600-650 ml supa de pui (sau de legume)
piper dupa gust
sare

Mod de preparare:

Speli, cureti si toci legumele. Pui intre timp uleiul la incalzit.
Cand s-a infierbantat usor adaugam cubuletul de unt (cu mare grija sa nu se arda!). Dupa ce untul s-a topit si uleiul sfaraie usor punem legumele tocate pe rand, dupa preferinta (poti incepe cu ardeiul tocat marunt, continuand cu morcovii si pastarnacul rasi fin, ceapa tocata si tijele de telina taiate rondele). Le calim pana cand incep sa se inmoaie (dar sa nu-si schimbe culoarea, deci timp de maxim 10 minute). 
Adaugam orezul (nu este obligatoriu sa fie inmuiat, umflandu-se usor de la apa si fara amidonul de pe boabe nu se mai "leaga" si nu va mai iesi cremos) si lasam sa se prajeasca si el un pic (astfel, boabele de orez se "vor inchide", vor face crusta si se vor gati al dente). Dupa aceea adaugam supa calda de pui (sau de legume, iar daca nu aveti de nici un fel e buna si apa, dar gustul nu va mai fi "plin") in etape. Punem o cana de supa, acoperim tigaia si lasam boabele de orez sa absoarba lichidul. Abia dupa mai punem o cana cu supa. Continuam pana cand terminam de adaugat toata supa
Condimentam cu sare si piper dupa gust. 
Frunzele proaspete de patrunjel le spalam si le tocam marunt. Oprim focul si punem verdeata. Lasam pilaful acoperit pana in momentul servirii ( cam 10-15 minute). Servim orezul simplu sau insotit cu preparate de peste sau carne (peste la gratar, carne fiarta/prajita, snitele, chiftelute etc.) si cu salate de sezon. 
 
Sfaturi:
- Nu adaugati supa/apa rece (procesul de gatire va fi incetinit), deci numai supa/apa calda si in etape (abia dupa ce boabele de orez au tras umezeala se adauga o noua cana cu supa)!
- Daca puneti toata supa/apa deodata, orezul si legumele vor clocoti, se va face multa spuma, amidonul va fi distrus, iar consistenta nu va mai fi cremoasa, ci lipicioasa. 
- Oricat de mult va tenteaza amestecatul in tigaie trebuie sa stiti ca orezul va prinde aer si se va gati total gresit. Amestecati rar, de preferat cu o furculita. 
- Orezul se va gati intr-o tigaie potrivita cantitatii (nici prea mica dar nici foarte mare pentru ca boabele sa se gateasca toate in acelasi timp). 
- Focul trebuie sa fie mediu (la temperatura mica, orezul va ramane crud).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete pilaf orez pilaf pilaf romanesc
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015930 (s)