News Flash:

Castraveti murati ca la bunica! Cu reteta asta nu dau gres niciodata

12 Septembrie 2016
10777 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 kg castraveti (cantitatea variaza in functie de marimea lor)
4 catei de usturoi (pentru un borcan de 3 litri)
cateva frunze de hrean
un pumn de sare grunjoasa
cateva crengute de marar proaspat

Mod de preparare:

1. Spala castravetii in mai multe ape.
2. Pune castravetii si usturoiul in borcane.
3. Strecoara printre ei marar. Pune marar si in gura borcanelor.
4. Umple borcanele cu apa de la fantana sau de la izvot.
5. "Sigileaza" borcanele cu cate o frunza de hrean.
6. Pune sarea intr-un tifon si leaga-l bine.
7. Pune tifonul in fiecare borcan, pe frunza de hrean. Apa trebuie sa intre in contact cu sarea, pentru ca aceasta din urma sa se dizolve.
8. Muta borcanele pe un platou si lasa-le acolo vreo 3-4 zile.
9. Indeparteaza tifonul de pe borcane si spala hreanul si mararul care erau deasupra.
10. Scurge saramura intr-o oala, mai adauga apa si pune la fiert.
11. Dupa ce a fiert cateva minute, toarna saramura clocota in borcane si sigileaza-le cu capace din plastic.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti murati saramura castraveti muraturi iarna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1753 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025469 (s)