News Flash:

Castraveti covasiti dupa reteta bunicii. Trucul pentru castraveti deliciosi murati la soare

3 Iulie 2017
4006 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta de castraveti covasiti sau castraveti murati la soare difera de la o zona la alta, dar in principiu ingredientele de baza sunt aceleasi. Castravetii covasiti sau murati la soare sunt cele mai bune muraturi de vara, un deliciu care ne aminteste de mama sau de bunica. Reteta este simpla, iar in cateva zile (4-5 zile, in functie de cat de cald e), va puteti infrupta deja din delicioasele muraturi care insotesc cu succes fripturile pe care le facem la gratar, dar si alte mancaruri cu carne si sosuri.

Ingrediente:

castraveti
1 legatura de marar cu inflorescente
cimbru
ardei iuti
usturoi
1 felie de paine
sare

Mod de preparare:

Alegeti cu grija castravetii, sa fie proaspeti, mici si fermi, astfel incat sa nu se inmoaie mai mult decat este necesar la murat. Daca nu aveti decat castraveti mari, ii putei sectiona pe lung in 2 sau in 4 bucati.
Pentru un borcan de 3 litri, de exemplu, aveti nevoie de 1,5 kilograme de castraveti.
Luam borcanul spalat bine si arajam pe fund mararul si 2-3 catei de usturoi sau un ardei iute sau/ si cimbru, dupa gustul fiecaruia.
Apoi punem castravetii pe care i-am spalat bine in prealabil. Asezam castavetii in borcan astfel incat sa incapa cat mai multi, dar fara sa-i inghesuim.
Intre randurile de castraveti mai adaugam cate un fir de marar, la fel cum facem si cand am umplut borcanul. Daca va plac castravetii mai iuti, mai puteti adauga un ardei iute sau orice alte mirodenii va sunt pe plac.

Trucul pentru cei mai bun castraveti murati la soare
Insa TRUCUL care face castravetii covasiti de neinlocuit consta in adaugarea unei felii de paine la final. Painea contine drojdie, care ajuta la fermentat.
Dupa ce am umplut borcanul si am pus felia de paine, adaugam apa cu sare (circa 30 grame de sare la 1 litru de apa, dupa gust) punem peste acesta o farfurioara si ii scoatem la soare, in gradina sau pe balcon.

Atentie, pentru a se mura bine, castravetii au nevoie de caldura si peste noapte, asa ca daca noaptea e frig afara ii duceti in casa, iar a doua zi ii scoateti din nou la soare.
In zilele urmatoare, tineti castravetii in semi-umbra, printre plante intr-o zona in care bate soarele.
Dupa 4 -5 zile, in functie de vreme, veti avea deja castravetii murati si sa veti surprinde oaspetii la gratarul din weekend.

sursa: landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

castraveti covasiti castraveti cimbru paine
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016334 (s)