News Flash:

Cartofi taranesti cu malai - FOTO

11 Ianuarie 2012
4472 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg cartofi, curatati
2 linguri faina
3 linguri malai
5 linguri grasime de gasca, pentru aroma
5 linguri unt

Mod de preparare:


Se taie cartofii in sferturi, ar trebui sa obtii bucati egale, de 5 cm. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 10 minute, incepand cu momentul in care apa a dat in clocot. Se scot din cratita si se scurg bine.
Se asaza cartofii intr-o cratita si se presara deasupra faina, malaiul si putina sare. Se acopera cratita cu un capac si se scutura bine, pentru a acoperi cartofii cu faina si malai si pentru a le zdrobi usor marginile.
Incalziti cuptorul la 190 de grade. Puneti untul si grasimea sau uleiul intr-o tava, care ar trebui sa fie suficient de mare, astfel incat toti cartofii sa incapa intr-un singur strat. Puneti tava in cuptor pentru 5 minute. Apoi rasturnam repede cartofii in tava si ii punem la copt pentru 30 minute, ii intoarcem odata, apoi crestem temperatura la 220 C si ii mai lasam 20 minute.
Cartofii taranesti, cu malai sunt recomandati de Craita.

Citeste si reteta cartofi crocanti cu malai.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Cartofi_taranesti_cu_malai1
cartofi faina malai unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2783 viz    0 com
1752 viz    0 com
4288 viz    0 com
1359 viz    0 com
2649 viz    0 com
2003 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1659 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013484 (s)