News Flash:

Cartofi taranesti, cu malai

8 Mai 2012
6481 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofi taranesti cu malai
Ingrediente:

2 kg cartofi curatati
3 linguri malai
2 linguri faina
5 linguri unt
5 linguri grasime de gasca, pentru aroma, sau de palmier

Mod de preparare:

Se taie cartofii in sferturi,ar trebui sa obtii bucati egale,de 5 cm. Se fierb cartofii in apa cu sare,timp de 10 min,incepand cu momentul in care apa a dat in clocot.Se scot din cratita si se scurg bine. Se pun intr-o cratita si se presara deasupra faina, malaiul si putina sare. Se acopera cratita cu un capac si se scutura bine,pentru a acoperi cartofii cu faina si malai si pentru a le zdrobi usor marginile.
Incalziti cuptorul la 190 de grade.P uneti untul si grasimea sau uleiul intr-o tava, apoi dati in cuptor pentru 5 min. Rasturnam repede cartofii in tava si ii punem la copt pentru 30 min, ii intoarcem o data, apoi crestem temperatura la 220 C si ii mai lasam 20 minute.
Cartofi taranesti, cu malai, pregatiti de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tava cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1538 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014183 (s)