News Flash:

Cartofi prajiti - preparare si servire

6 August 2014
2219 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofii prajiti sunt o placere vinovata pe care ti-o permiti din cand in cand, cu gandul ca a doua zi vei alerga doua ture de parc cel putin. Dar stiai ca exista mai multe moduri de a prepara acest tip de garnitura? Nu difera cu mult de varianta clasica, insa savoarea este cu totul diferita dintr-o parte in alta a lumii.
Iata 5 combinatii inedite pe care le poti incerca si tu!

1. In Belgia
Belgienii adora cartofii prajiti, ba chiar le dedica an de an o "saptamana a cartofilor prajiti", iar mai nou vor sa inscrie aceasta specialitate culinara in patrimoniul lor national. Cu atat mai mult cu cat ei se considera inventatorii cartofilor prajiti. Dar ce au ei atat de special? Modul in care sunt consumati. Mai exact, cu midii prajite si cu maioneza!

2. In Romania
Traditionali pentru romani sunt cartofii prajiti mancati cu o portie sanatoasa de mujdei de usturoi. In unele zone ale tarii, mujdeiul inseamna pur si simplu usturoi zdrobit, frecat cu sare, putin ulei si cu apa. Ardelenii, insa, prefera mujdeiul gros, preparat cu o lingura zdravana de smantana proaspata si cu marar tocat.

3. In Canada
Poutine este prezentat de canadieni drept mancarea lor traditionala. Asta chiar daca este vorba despre o garnitura si nu de o mancare elaborata, mai degraba de o combinatie de alimente, si nu de un mod de a prepara cartofii prajiti.
Iata despre ce e vorba mai exact: clasicii cartofi prajiti sunt amestecati cu bucati de branza si cu un sos brun special, obtinut din ceapa, usturoi, ketchup, supa de vita, ardei rosu, sare si sos Worchester.

4. In Marea Britanie
Englezii mananca si ei cu placere cartofi prajiti. Insa la ei sunt crocanti la exterior, precum niste chips-uri, si pufosi in interior. Britanicii ii mananca de obicei presarati cu sare, stropiti cu putin otet de malt si inmuiati in ketchup, alaturi de o portie generoasa de file de cod pane.

5. In Japonia
Japonezii au imbratisat modelul cartofilor prajiti in stil Mc Donald’s, adica cei gata curatati, taiati si congelati. Dar au facut-o in stilul lor. Adica, au creat si fel de fel de condimente cu care sa le dea aroma, de la cele simple, de rozmarin, pana la cele de barbeque sau de pui la cuptor.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi prajiti retete cartofi retete usoare retete rapide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1548 (s) | 23 queries | Mysql time :0.021401 (s)