News Flash:

Cartofi prajiti. Cartofii se numesc „vicleni”, deoarece se prepara cu vinete, dar capata gustul de ciuperci (hribi)

10 Septembrie 2018
306 Vizualizari | 0 Comentarii

INGREDIENTE: 700 g de cartofi; 2 vinete; 3 cepe; 3 catei de usturoi; marar — dupa gust; sare, piper negru macinat — dupa gust.

MOD DE PREPARARE: Spalati si uscati vinetele. Curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete. Daca vinetele sunt amarui, puteti sa le presarati cu sare si sa le puneti deoparte pentru 15-20 minute. Dupa aceasta trebuie sa le spalati sub jetul de apa rece si sa le uscati cu ajutorul prosoapelor de hartie.

Incingeti o cantitate mica de ulei intr-o tigaie incapatoare si prajiti treptat (in 2-3 portii) vinetele, amestecandu-le frecvent. Nu le asezonati cu sare si piper negru macinat. Transferati-le intr-un alt vas. Curatati si spalati cepele. Taiati-le in cubulete.

Curatati si spalati cartofii. Taiati-i in fasii sau dupa cum obisnuiti sa-i taiati inainte de prajire. Noi am taiat cartofii in jumatati subtiri de rondea: astfel ei se prajesc foarte bine si devin sfaramiciosi. Transferati cartofii intr-o tigaie cu putin ulei incins. Adaugati ceapa maruntita, raspandindu-o uniform pe suprafata lor. Acoperiti tigaia cu un capac. In timpul prajirii cartofii si ceapa nu trebuie amestecate frecvent: lasati-le sa se prajeasca pe parcursul a 10 minute, pe foc moderat, iar apoi intoarceti-le pe cealalta parte si prajiti-le pana vor fi gata (aproximativ 10 minute). Nu adaugati sare si piper negru macinat.

Adaugati vinetele in tigaia cu cartofii (doar cat sa se incalzeasca). Asezonati mancarica cu sare si piper negru macinat. Adaugati usturoiul maruntit si mararul tocat. Pranzul este gata! Aceasta mancarica nu este dietetica, dar este foarte delicioasa.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017949 (s)