News Flash:

Cartofi noi la punga - Cum se prepara reteta care te scapa de grija cinei

7 Iunie 2018
1393 Vizualizari | 0 Comentarii

Atunci cand afli ca trebuie sa vina cineva in vizita neanuntat din timp si nu ai in casa decat niste cartofi, sa stii ca ii poti folosi pe cei pe care ii ai, fara sa iti fie teama, indiferent ca sunt noi sau ca sunt obisnuiti. Cu aceata reteta vor iesi oricare, la fel de buni. In plus, in afara de ei si restul ingredientelor sunt foarte ieftine si comune.

Vor iesi atat de buni incat la final nici nu va conta ca nu mai ai alaturi vreo salata sau un gratar sau desert. Cu aceasta reteta de cartofi la punga vei reusi sa faci o impresie buna in fata oricui, chiar si in fata copiilor foarte pretentiosi cand vine vorba despre bucatarie. Vei avea nevoie de un kilogram de cartofi noi, de 3-4 catei de usturoi, de 3 linguri de ulei, de sare si de piper. Spala si curata toti cartofii. Cartofii mai mari pot fi taiati in jumatate sau in sferturi. Toaca usturoiul la presa sau direct cu un cutit. Pune intr-un vas uleiul, condimentele, usturoiul si desigur cartofii si amesteca toate produsele intre ele.

Acum pune compozitia intr-o punga. pune punga intr-o tava si da tava la copt intr-un cupator setat la 200 de grade, pentru aproximativ o ora. Daca vrei sa-ti iasa niste cartofi rumeni, taie partea de sus a pungii cu zece minute inainte sa ii scoti din cuptor.

Daca vrei sa obii pentru cartofii tau un gust si mai intens poti folosi 2 amestecuri la fel de simple ca pana acum. Poti sa faci cartofi taranesti. pentru care vei avea nevoie de un kilogram de cartofi 3 linguri de ulei, 10 catei de usturoi, jumatate de ardei iute, un praf de boia, piper negru si sare.

Taie ardeiul iute rondele si ai grija sa nu ramana seminte dupa asta, toaca usturoiul si amesteca toate ingredientele. Condimenteaza dupa gust si coace-i exact ca in reteta de mai sus. Nu uita de trucul pentru cartofii crocanti. Sau de asemenea, mai poti pregati si cartofi picanti. Pentru acestia vei avea nevoie de un alt kilogram de cartofi, de 4 linguri de ulei de masline, de 2 linguri de sos de soia, de 1 lingura de iere, de jumatate de lingura de mustar boabe, de jumatate de lingurita de boia, si de o lingurita de sare.

Combina toate ingredientele intre ele si in cazul in care mierea a devenit mai groasa o poti topi la baie de aburi. Acum adauga cartofii curatati si spalati. Reteta de coacere se repeta ca pana acum. Partea cea mai buna in cazul pungii de copt este faptul ca la final cuptorul nu va trebui curatat.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1617 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017809 (s)