News Flash:

Cartofi noi la cuptor

23 Mai 2012
3252 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofi noi la cuptor
Ingrediente:

1 kg cartofi noi, cat mai mici cu putinta
jumatate ceasca ulei (cam 100 ml)
1 lingurita piper
o lingurita boia dulce
o legatura marar
sare dupa gust

Pentru sos:


400 gr iaurt gras
4-5 catei de usturoi
4-5 castraveti
sare
o lingura ulei de masline
zeama de lamaie dupa gust

Mod de preparare:

Cartofi se spala foarte bine cu partea abraziva a unui burete curat. Se scurg de apa si se pun intr-un castron, peste ei se arunca condimentele si uleiul si se amesteca foarte bine. Continutul se varsa intr-o tava incapatoare si se tin in cuptorul foarte bine incins dinainte, circa 30-40 min.
Mararul se toaca si se amesteca  cu cartofii, cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor.
Pentru sos, se curata usturoiul si se da pe razatoarea cu ochiuri fine, se poate pune si in presa de usturoi, dar eu prefer prima varianta. Se amesteca bine cu putina sare si uleiul de masline, se va obtine o pasta fina, asemanatoare cu o maioneza. Castravetii se spala si se rad tot pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc foarte bine de zeama si se pun in castron, peste usturoi. Se adauga si iaurtul, se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza la sfarsit  cu zeama de lamaie dupa gust, in general, cam o lingurita ar fi suficienta.
Cartofi noi la cuptor pregatiti de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi noi ulei piper boia dulce marar sare iaurt gras usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3576 viz    0 com
3000 viz    0 com
4710 viz    0 com
4252 viz    0 com
1998 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1736 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025407 (s)