News Flash:

Cartofi noi cu unt si marar – gustosi, rapid si usor de facut si sanatosi

13 Martie 2019
2374 Vizualizari | 0 Comentarii

Fie ca ii servesti pe post de garnitura sau mancare de sine statatoare, trebuie sa faci macar o data, primavara, aceasta reteta delicioasa!

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 70-80 g unt proaspat
  • 1 legatura marar
  • cateva fire de patrunjel verde, sare, piper

Mod de preparare:

Alege cartofi noi cat mai mici, pune-i 5 minute intr‑un castron cu apa calduta. Curata-i. Daca unii cartofi sunt mai mari, se taie in jumatati sau in sferturi. Spala-i si lasa-i la scurs pe un servet absorbant. Pune-i intr-o oala cu apa si o jumatate de lingurita de sare. Lasa-i la fiert doar pe jumatate, 15- 20 de minute. Scurge de apa in care au fiert si rastoarna-i intr‑o tava pentru copt. Adauga untul cubulete si presara piper. Amesteca usor cu o lingura de lemn sa se acopere toti cartofii cu un strat de unt.

Pune-i in cuptorul bine incins si coace-i la foc iute, pana se rumenesc frumos, aproximativ 20 de minute. Scoate-i din cuptor si presara imediat deasupra marar si patrunjel verde, tocate fin. Se servesc imediat cu salate de sezon si sos de smantana sau iaurt.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi noi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2030 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019428 (s)