News Flash:

Cartofi la cuptor cu smantana si sunca - FOTO

13 Februarie 2015
6075 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4-5 cartofi medii, curatati si taiati in felii mai groase
6 felii de sunca fripta
2 linguri unt
1 lingura ulei de masline
2 lingurite usturoi pudra
1 lingurita ceapa pudra
1 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita arpagic
1/4 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita nucsoara
230 gr branza Gruyere data pe razatoare
cca 85 gr smantana

Mod de preparare:

Taie feliile de sunca in 4, astfel incat sa se potriveasca in forme de briose. Topeste untul, toarna-l peste cartofii dintr-un bol, apoi uleiul si condimentele. Amesteca pentru a se omogeniza. Greseaza o forma de briose cu spray de gatit non-aderent. Pune 3 felii de cartofi, una de sunca, putina branza, iar 3 felii de cartofi, 1 de sunca si iar cartofi.
Pune smantana in bolul in care au fost cartofii, pentru a se aroma, dupa care toarna peste fiecare portie din tava. Acopera cu folie de aluminiu si baga in cuptorul incins la 175 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.
Cu 5 minute inainte sa o scoti, indeparteaza folia si presara restul de branza (daca ti-a ramas).
Serveste cartofii calzi, cu putina smantana.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


cartofi cuptor cartofi copti garnitura cartofi retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1573 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019968 (s)