News Flash:

Cartofi la cuptor cu bacon

23 Aprilie 2015
19417 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 linguri unt topit
3 linguri ulei de masline extra-virgin
10-12 cartofi curatati
putina sare kosher
1 ceapa mica
1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
4-6 crengute cimbru proaspat
cca 85 gr pancetta taiata cubulete

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190 de grade Celsius. Amesteca untul topit cu uleiul intr-un vas mic si lasa deoparte. G4eseaza o tava de copt.
Feliaza cartofii cat mai fin posibil. Aranjeaza-i in tava ca-n imaginea alaturata. Dupa fiecare 3-4 felii strecoara cate o felie de ceapa (tot taiata foarte fin). Stropeste cartofii cu restul de mix de unt si ulei.
Baga in cuptor pentru 1 ora si 25 de minute (tava nu trebuie sa fie acoperita).
Cat timp se coc cartofii, prajeste pancetta, apoi scoate-o pe niste prosoape absorbante de bucatarie. Pune-o si pe aceasta in tava, peste cartofi. Cand e gata (verifica cu ajutorul unei furculite), presara sare peste mancare si serveste imediat cu smantana, cimbru si fulgi de ardei iute.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi cuptor reteta cartofi cartofi bacon retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

9879 viz    0 com
9687 viz    0 com
4457 viz    1 com
3388 viz    0 com
4546 viz    0 com
2265 viz    0 com
1373 viz    0 com
1395 viz    1 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1532 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013098 (s)