News Flash:

Cartofi frantuzesti - Reteta usoara

24 Mai 2016
12471 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 oua
150 gr unt
1,5 kg cartofi
250 gr branza
1 lingura faina
500 ml lapte
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbem cartofii cu coaja apoi ii curatam (folosim cartofi rosii). Procedam la fel si cu ouale. Branza o dam pe razatoare. Din pacate eu am avut doar branza telemea care nu e indicata, puteti folosi cas sau cascaval. Facem sosul bechamel. Topim o lingura de unt, adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand la fel de rapid :) pana sosul se ingroasa putin ca si o smantana subtire. Adaugam putina nucsoara si sare.

Ungem o tava termorezistenta cu unt apoi punem un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua taiate felii, jumatate din cantitatea de branza, jumatate din cantitatea de sos bechamel. Condimentam cu sare si putin piper alb. Repetam operatiunea si mai punem in plus bucatele de unt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20-25 de minute.
Puteti sa mai adaugati smantana daca doriti.

Reteta de cartofi frantuzesti ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi frantuzesti reteta cartofi cartofi smantana
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

934 viz    0 com
3334 viz    0 com
897 viz    0 com
1181 viz    0 com
1989 viz    0 com
3324 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019340 (s)