News Flash:

Cartofi frantuzesti - O reteta extrem de usoara

7 Iunie 2016
2801 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

8 oua
250 gr branza
1,5 kg cartofi
150 gr unt
1 lingura faina
500 ml lapte
sare
piper

Mod de preparare:

Fierbem cartofii cu coaja apoi ii curatam (folosim cartofi rosii). Procedam la fel si cu ouale. Branza o dam pe razatoare. Din pacate eu am avut doar branza telemea care nu e indicata, puteti folosi cas sau cascaval.
Facem sosul bechamel. Topim o lingura de unt, adaugam faina, amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand la fel de rapid :) pana sosul se ingroasa putin ca si o smantana subtire. Adaugam putina nucsoara si sare.

Ungem o tava termorezistenta cu unt apoi punem un strat de cartofi taiati felii, un strat de oua taiate felii, jumatate din cantitatea de branza, jumatate din cantitatea de sos bechamel. Condimentam cu sare si putin piper alb. Repetam operatiunea si mai punem in plus bucatele de unt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 20-25 de minute.

Reteta de cartofi frantuzesti ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi frantuzesti cartofi oua cartofi omleta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1481 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013476 (s)