News Flash:

Cartofi frantuzesti

4 Decembrie 2013
3772 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de cartofi
200 g de bacon
200 g ceapa taiata
1 cascaval bine facut(cand apesi pe el sa intre degetul)
2 linguri de ulei
usturoi
sare
piper

Mod de preparare:

Curata cartofii, taie-i cubulete(ca la piure), spala-i bine, scurge apa, apoi tamponeaza-i cu o carpa sa nu mai aiba apa. Caleste ceapa in ulei, adauga apoi cartofii. Amesteca sa se aureasca pe toate partile cartofii. Adauga baconul bucatele si mai lasa putin.
Curata coaja de la cascaval, taie-l in 2 sau 4). Pregateste o tava pe care o freci cu usturoi. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C (termostat 6-7). Varsa in tava un rand de amestec de cartofi, pune peste acesta jumatate din cascaval, apoi al doilea rand de cartofi si termina cu restul de cascaval.

Lasa cam 20 min. Supravegheaza sa nu se arda. Cascavalul il tai ca niste cercuri(felii), nu bucati, sa acopere bine cartofii ca o foaie. Cand le-am spus francezilor cum facem noi cartofii, s-au prapadit de ras! Au spus ca exista tot felul de retete numite „frantuzesti”, de care francezii nu au habar.

sursa: gustos
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi frantuzesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1479 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016207 (s)