News Flash:

Cartofi dulci cu iaurt si usturoi

30 Mai 2014
3768 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 cartofi dulci medii
100g iaurt fara grasimi
piper negru proaspat macinat
1 lingurita cimbru
1 catel de usturoi tocat marunt
1 lingurita ulei de masline
1 lingura unt nesarat, topit
1 salota (hasma)
sare kosher

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Intine o foaie de copt intr-o tava. Spala cu un burete si usuca bine cartofii. Feliaza cartofii fara sa apesi cu lama cutitului pana jos, astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile. Indeparteaza cativa milimetri feliile una de cealalta.
Amesteca untul topit cu ulei de masline, cimbru, usturoi, sare si piper. Unge cartofii cu jumatate din acest mix. Aranjeaza-i pe foaia de copt si pune-i la cuptor 50 minute-o ora. Dupa o jumatate de ora insa, scoate-i din cuptor si unge-i cu restul de unt aromat.
Pana sa-i scoti de tot, amesteca iaurtul cu salota taiata marunt (atat partea verde, cat si cea alba), pune putina sare si piper. Serveste cartofii cu acest sos din iaurt.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete salata cartofi dulci retete vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1609 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022831 (s)