News Flash:

Cartofi Dauphinois

28 Ianuarie 2014
3940 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 cana si jumatate de smantana
1 cana cu lapte
1/2 cana de cimbru, sare si piper din fiecare
5 cartofi rosii
1 cartof dulce
3 catei de usturoi

Mod de preparare:

Combina smantana cu laptele, cimbrul, sarea si piperul intr-o oala mare. Taie cartofii in felii subtiri si pune-i peste amestecul de smantana. Lasa-i la foc mediu si amesteca compozitia ocazional pana cand cartofii sunt acoperiti uniform, iar crema se ingroasa. Presara usturoi peste cartofi, apoi transfera-i intr-o tava tapetata cu unt. Plaseaza feliile de cartofi dulci in centru, apoi toarna si restul de crema in tava.

Lasa cartofii la cuptor pana cand capata o culoare aurie deasupra, aproximativ 30 de minute. Lasa-i sa se raceasca putin, apoi da-i la frigider pentru cel putin 8 ore.
Taie cartofii copti din nou in felii, apoi baga-i din nou la cuptor intr-o folie de aluminiu.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi dauphinois
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

990 viz    0 com
1237 viz    0 com
1234 viz    0 com
1796 viz    0 com
1644 viz    0 com
1950 viz    0 com
1519 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015898 (s)