News Flash:

Cartofi cu sunca si branza la cuptor

19 Iulie 2016
3037 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 linguri unt nesarat
200 gr ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi maruntit
75 gr faina alba
cca 600 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
450 gr branza cheddar data pe razatoare
450 gr cartofi spalati si feliati subtire
450 gr sunca maruntita
patrunjel tocat marunt

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Pulverizeaza putin spray de gatit intr-o tava.
3. Topeste untul si soteaza ceapa in el cateva minute.
4. Adauga apoi usturoiul.
5. Dupa 2-3 minute pune faina si amesteca in mod constant.
6. Dupa 1 minut toarna laptele. Amesteca si lasa pe foc vreo 4-5 minute, ca sa se ingroase sosul.
7. Potriveste-l de sare si piper.
8. Pune apoi branza. Cand aceasta s-a topit, ia sosul de pe foc.
9. Pune jumatate din feliile de cartofi in tava, acopera cu sunca, toarna jumatate din sunca, apoi pune restul de cartofi, sunca si sos.
10. Acopera tava cu folie si bag-o in cuptor pentru 45 de minute.
11. Indeparteaza folia si mai tine tava in cuptor vreo 20-30 de minute.
Serveste cu patrunjel maruntit.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi sunca cartofi branza cartofi cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013894 (s)