News Flash:

Cartofi cu smantana si usturoi la cuptor

29 August 2016
6519 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr branza Cheddar, rasa
8 cartofi mijlocii, taiati in felii subtiri
300 gr smantana
pudra de usturoi
conopida fiarta (optional)
smantana (optional)
cascaval ras (optional)

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pulverizeaza spray de gatit un vas de copt patrat (de iena).
3. Pune un strat de cartofi la baza vasului.
4. Presara deasupra granulele de usturoi (praful).
5. Pune apoi branza rasa si o portie buna de crema. Repeta procedeul pentru inca 2-3 sau mai multe straturi. Poti adauga si conopida fiarta, daca doresti. Peste ea poti sa mai razi niste cascaval si pune si niste  smantana.
6. Acopera cu staniol si baga in cuptor pentru vreo ora sau pana cand se patrund cartofii. Da la o parte staniolul la final si mai lasa la copt timp de inca 5 minute, pana cand cartofii devin maro.

Se poate servi ca garnitura la friptura sau ca un preparat separat, cu salata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi cuptor cartofi smantana cartofi usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022122 (s)