News Flash:

Cartofi cu hamsii la cuptor - FOTO

13 Ianuarie 2012
2880 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g hamsii
300 g cartofi galbeni
pesmet
oregano
un catel usturoi
ulei de masline extravirgin
otet
sare

Mod de preparare:

Curatim hamsii, ii lasam fara cap, coada, sira spinarii si tot ce mai are pestele inauntru. Ii spalam bine, si-i lasam sa se scurga de apa. Curatim cartofii, ii spalam, taiem feliute foarte subtiri si le lasam in apa rece.
Intr-o oala punem la fiert cca un litru jumatate de apa si adaugam o lingura de otet si un pic de sare. Cand apa incepe sa fiarta, punem cartofii si-i lasam sa fiarba pentru cca 2 minute. In acest fel cartoful se albeste si pierde din amidon si vor avea o consistenta crocanta, cand ii vom manca. Scurgem cartofii de apa si ii lasam sa se raceasca un pic.
Intr-o tava rotunda de aragaz punem un firicel de ulei si incepem sa distribuim cartofii condimentam din nou cu un pic de ulei si saram foarte putinasezam deasupra cartofilor, hamsii deschisi ca pe o carte, asezam deasupra usturoiul taiat feliute subtirele, presaram un pic de oregano, un picut de sare si inca un firicel de ulei si le bagam in cuptorul preincalzit la 180° pentru 10 minute
Scoatem tava din cuptor presaram deasupra pesmet si din nou un firicel de ulei si dam din nou la cuptor, pana vedem ca se rumenesc cartofii, depinde cat de colorati doriti sa fie.
Din cantitatile mentionate ies doua portii. Cartofi cu hamsii la cuptor gatiti de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


hamsii cartofi galbeni pesmet oregano usturoi otet sare tava cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

10640 viz    0 com
2132 viz    0 com
2707 viz    0 com
4519 viz    0 com
1932 viz    0 com
11366 viz    0 com
3632 viz    0 com
1685 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1661 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014455 (s)