News Flash:

Cartofi copti - Reteta de post

12 Aprilie 2016
2898 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de cartofi
3 catei de usturoi pisati
1 lingurita oregano
30 ml vin alb, dulce
1/2 lingurita boia dulce
2 lamai
5 linguri ulei de masline extravirgin
1 legatura patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Preincalzeste la 200 grade Celsius. Curata cartofii de coaja si taie-i in bucati de marime potrivita. Ai grija sa fie cat de cat egale pentru a se coace in acelasi timp. In caz contrar unii se vor arde iar altii vor ramane necopti.

Spala apoi cartofii pentru a elimina amidonul in surplus si lasa-i sa stea in apa rece timp de cinci minute. Intre timp spala lamaie bine si rade-le coaja. Stoarce apoi sucul. Intr-un castron incapator adauga zeama de lamaie, zoaja de lamaie, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul si oregano. Amesteca bine, apoi adauga vinul.

Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior. Coace cartofii timp de 30 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi. Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste ei
Serveste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata de rosii cu usturoi.
Daca nu tii insa post, poti servi cartofii copti cu lamaie si patrunjel alaturi de o friptura la gratar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cartofi copti reteta post cartofi lamaie cartofi reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3315 viz    0 com
2638 viz    0 com
2365 viz    0 com
5844 viz    2 com
5302 viz    0 com
3064 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1578 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016435 (s)