News Flash:

Cartofi copti la cuptor, cu usturoi si branza

16 Martie 2017
4091 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 cartofi mijlocii, decojiti si taiati in felii subtiri
pudra de usturoi
250 g branza Cheddar, rasa
300 ml crema de gatit usoara
conopida (fiarta) -optional
smantana - optional
cascaval ras - optional

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius, optiunea cu aerisire. Dati cu spray de gatit un vas de copt patrat (de iena).
Se pune un strat de cartofi la baza vasului. Presarati deasupra granulele de usturoi (praful). Puneti apoi branza rasa si o portie buna de crema. In continuare repetati procedeul pentru inca 2- 3 sau mai multe straturi. Poti adauga si conopida fiarta, daca doresti. Si peste ea sa mai razi niste cascaval si sa pui si smantana.
Acoperiti cu staniol si dati la copt timp de 1 ora sau pana cand se patrund cartofii. Dati la o parte staniolul la final si mai lasati la copt timp de inca 5 minute pana cand cartofii devin maro.
Se poate servi ca garnitura la friptura sau ca un preparat separat, cu salata.

sursa: culinar.rol.ro

cartofi branza cheddar conopida smantana cascaval celsius garnitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017949 (s)

loading...