News Flash:

Cartofi copti la cuptor

4 Aprilie 2011
1764 Vizualizari | 0 Comentarii
cartofi copti la cuptor
Ingrediente: - cartofi (cam 200-250 gr. per portie) - ulei de masline - sare, piper - lamai - 1 lingura de verdeata de care vreti voi: rozmarin, cimbru, menta etc. Preparare: In primul rand, incingem cuptorul la 200 grade C. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in patru, in felii groase – in doua daca acesi cartofi sunt mai mici. Ii raspandim in tava in care vrem sa-i coacem, turnam peste ei ulei (cat sa acopere cu o pojghita subtire fundul tavii), punem sare, piper si optional – pentru o nuanta suava de acrisor putem adauga suc de lamaie – sucul de la o jumatate de lamaie per portie –, pentru niste cartofi aromati putem presara frunze proaspete de rozmarin, cimbru sau menta. Amestecam totul bine, ii putem lasa 10 minute la marinat dar nu e neaparat nevoie, asa incat putem baga imediat la cuptor pentru 30 de minute sau mai mult – in functie de cuptor. Dam focul mai incet (conditia sa se faca frumosi si sa nu se arda)– cam 180 grade C -, din cand in cand – cam la zece minute, deschidem usa cuptorului si cu o lingura de lemn intoarcem cartofii – facem asta mai ales intr-o tava neaderenta. Sunt gata cand devin aurii. Ii putem manca simpli sau cu mujdei, ketchup, smantana etc.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

broccoli cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2409 viz    0 com
1645 viz    0 com
1341 viz    0 com
6682 viz    0 com
5039 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012769 (s)