News Flash:

Cartofi copti in sos de usturoi si o salata de cartofi cu ton

15 Ianuarie 2018
1254 Vizualizari | 0 Comentarii

Cartofii au nevoie de condimente pentru a avea un gust deosebit, iar atunci cand ii prepari la cuptor au o aroma aparte.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 200 g unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 200 ml supa clara de pui
  • 4 catei de usturoi
  • boia de ardei, optional

Mod de preparare:

Cureti cartofii si-i tai bucati egale, apoi ii amesteci cu untul topit, combinat cu cimbru, sare si piper. Ii asezi intr-o tava si-i tii la cuptor aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc usor pe margini, apoi ii intorci. Ii mai tii alte 15 minute, apoi torni supa de pui amestecata cu usturoiul pisat. Tii la cuptor pana cand scade sosul, apoi ii presari, daca vrei, cu boia.

Citeste si reteta de salata de cartofi cu ton

O salata este mereu o varianta ideala pentru cina, pe care o poti asezona dupa gust. Pentru un gust mai bun, fierbe cartofii in coaja, dupa ce i-ai spalat bine.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 2-3 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • piper
  • 1 conserva de ton bucati in suc propriu
  • 2-3 cepe verzi
  • 100 g maioneza
  • marar

Mod de preparare:

Fierbi ouale 6-7 minute, apoi le tii cateva secunde in apa rece si le descojesti. Fierbi cartofii in apa cu sare, apoi ii scurgi, ii lasi la racorit si-i cureti. Dupa ce s-au racit, ii tai cubulete, impreuna cu ouale.
Combini cartofii cu tonul scurs, uleiul, maioneza, sare, piper si marar tocat, dupa gust. Adaugi ouale, amesteci, presari cepele verzi tocate si servesti salata la temperatura camerei.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1933 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023273 (s)