News Flash:

Cartofi carbonara - Reteta de care nu te saturi niciodata! Se fac cat ai bate din palme, asa….

31 Mai 2017
6459 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei care iubesc pastele carbonara s-au indragostit de reteta asta. E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina (la ore rezonabile, desigur). O mancare satioasa si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.

Ingrediente:

1 kg cartofi
150 g carne de curcan
1 ceapa mica
300 ml smantana pentru gatit
100 g de parmezan
1 ou
sare si piper
patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt

Citeste si Paste carbonara, exact ca in Italia, din 6 ingrediente. Nu stiu reteta mai buna ca asta

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tava cu unt.
Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti:  curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime.
ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.

Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt si dupa ce devine usor aurie si sticloasa pune curcanul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte de curcan. Separat, daca vrei, pune la projit niste bacon taiat marunt.

Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si presara deasupra bucatile de curcan usor fripte. Amesteca usor toate ingredientele. Presara patrunjel pe deasupra si da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul.
S-au facut cand cartofii s-au patruns.

sursa: sanatatea
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

carbonara cartofi parmezan bacon ceapa julien
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1592 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013656 (s)