News Flash:

Cartofi carbonara la cuptor

26 Martie 2019
1240 Vizualizari | 0 Comentarii

Cei care iubesc pastele carbonara s-au indragostit de reteta asta. E o varianta ideala pentru un pranz in familie sau o cina. O mancare satioasa si nu foarte grea, pe care cu siguranta o vei repeta cu placere.

Ingrediente:

  • 1kg cartofi
  • 150g carne de curcan
  • 1 ceapa mica
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 100 g de parmezan
  • 1 ou
  • sare si piper
  • patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
  • 2-3 felii de bacon
  • unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tava cu unt. Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti: curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime. ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.

Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt. Dupa ce devine usor aurie si sticloasa pune la prajit niste bacon taiat marunt.
Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si amesteca usor toate ingredientele. presara deasupra bucatile de bacon usor fripte si patrunjelul. Da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul. Masa este gata atunci cand cand cartofii s-au patruns.

Cu aceasta reteta in mod sigur ii vei incanta pe cei dragi! Nu este greu de realizat si este foarte satioasa si gustoasa!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi carbonara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1434 (s) | 24 queries | Mysql time :0.014723 (s)