News Flash:

Cartofi Boulangere

18 Aprilie 2011
1601 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofi Boulangere
Ingrediente: 6 cartofi fainosi (pentru piure sau copt) 2 cepe cateva fire de cimbru/cimbrisor 2 cani supa de pui (NU inlocuiti cu apa!) 2 foi de dafin 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 2 linguri de ulei sare, piper Preparare: 1. Se taie ceapa rondele subtiri. Se caleste in uleiul incins pana se inmoaie. Se scoate pe servetele de hartie sa se absoarba grasimea. 2. Se taie rondele subtiti cartofii (ca pentru chipsuri). 3. Se unge interiorul unui vas termorezistent cu unt. * vasul meu are 23 x 15 cm 4. Se aseaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper dupa gust (eu pun mai mult piper fiindca imi place sa fie picant la final). Se presara rondele de ceapa calite si cateva frunzulite de cimbru (daca frunzele sunt mari tocati-le; ale mele sunt mititele si le-am lasat intregi; nu exagerati cu cimbrul, fiindca e aromat tare). 5. Se continua asezarea straturilor in tava, urmand aceiasi pasi, pana umpleti vasul. 6. Ultimul strat va fi de cartofi presarati doar cu sare. 7. Se toarna supa de pui fierbinte intr-un colt al vasului, pana ajunge SUB ultimul strat de cartofi. * poate nu veti folosi chiar toata supa, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi, nici mai sus, nici mai jos * puteti pune si 50 ml vin alb sec, alaturi de supa 8. Pe marginile vasului, de jur imprejur, introduceti bucati de foi de dafin si felii de usturoi. 9. Topiti untul ramas. Ungeti cu el ultimul strat de cartofi. Ce ramane din unt turnati deasupra. 10. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 180C pentru 30 minute. 11. Scoateti folia si mai lasati 30 minute, pana supa scade si cartofii sunt facuti. 12. Serviti cald, cu putin patrunjel presarat deasupra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1084 viz    0 com
1277 viz    0 com
1183 viz    0 com
2930 viz    0 com
2286 viz    0 com
1237 viz    0 com
1233 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3086 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018534 (s)