News Flash:

Cartofi boieresti, mananci de nu te mai opresti. Se prepara simplu si sunt perfecti atat ca garnitura, cat si ca salata

16 Noiembrie 2016
240706 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:
     
3-4 rosii
1 ardei gras, rosu
2 morcovi
1 ceapa rosie
patrunjel verde
1 lingurita zahar brun
marar verde
ulei de masline
sare
piper
otet balsamic
2 catei de usturoi

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa clocotita cu sare si putin zahar brun.
Cand sunt bine fierti, se trec prin jet de apa rece, se curata si se feliaza sub forma de acordeon, lasandu-le baza nesectionata.
Morcovii se fierb in apa clocotita cu sare, apoi se taie in rondele.
Rosiile, ardeiul si ceapa, se toaca in cuburi ca pentru salata si se asezoneaza cu un dressing din ulei de masline, sare, piper si putin otet balsamic.
Usturoiul se toaca in rondele mici, care se presara printre feliile de cartofi.
Cuburile de legume din salata se vor aseza tot printre feliile de cartofi, apoi acestia se stropesc cu dressingul de la salata si se presara deasupra, verdeata tocata.
Se servesc cartofii boieresti, pe pat din rondele de morcovi, care au rolul de a echilibra gustul dulce-acrisor.
Optional, se mai poate adauga cascaval sau diverse branzeturi.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

reteta cartofi cartofi boieresti retete post
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Adi Lazar  | #1197
Ce bun trebuie sa fie :)
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1512 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022414 (s)