News Flash:

Cartofi acordeon cu branza

24 Februarie 2014
3056 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 cartofi mari
4 linguri unt topit (sau ulei de masline sau grasime de rata sau ulei de cocos)
sare
piper
Optional: ierburi aromatice tocate marunt, condimente, baranza rasa, pesmet

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 220C si aseaza gratarul in jumatatea inferioara. Spala cu un burete si usuca bine cartofii. Poti sa ii cureti de coaja daca doresti sau ii poti lasa asa. Feliaza cartofii fara sa apesi cu lama cutitului pana jos, astfel incat baza sa ramana intacta si sa mentina feliile.

Indeparteaza cativa milimetri feliile una de cealalta. Tine cutitul perpendicular pe cartof, ca sa iti fie mai usor sa faci felii egale ca grosime.

Aranjeaza cartofii intr-un vas de copt sau tava. Unge bine cartofii cu jumatate din unt (sau grasimea pe care ai ales sa o folosesti). Condimenteaza-I cu sare si piper. Pune cartofii la copt timp de 30 de minute, timp in care feliile subtiri se vor deschide incet ca un evantai. Scoate-i din cuptor si unge-i cu restul de unt.

Pune carttofii din nou in cuptor, timp de 30-40 de minute. Daca vrei sa adaugi branzeturi, ierburi aromatice sau alte ingredinente, acum e momentul. Pune ce iti doresti cu 5-10 minute inainte sa scoti cartofii din cuptor.
Serveste cartofii imediat.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi acordeon retete cartofi retete garnituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2479 viz    0 com
2344 viz    1 com
1941 viz    0 com
1577 viz    0 com
1560 viz    1 com
1739 viz    0 com
1046 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016744 (s)