News Flash:

Carne de vitel cu mazare

3 Iunie 2014
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr carne de vitel (sau pulpa de miel)
200 gr mazare proaspata
3 catei de usturoi
1 ceapa mare
1 lingura buna pasta de rosii (sau 200 gr rosii din conserva mixate in robot)
80 ml vin alb sec
300 gr cartofi
1/2 legatura patrunjel
1 foaie dafin
1/2 lingurita boia dulce
1 varf cutit nucsoara macinata
2 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare:

Se pune o craticioara cu apa la fiert. Se va tine apa fierbinte cat timp se face tocanita. Se taie carnea bucati mai mari. Se macina in robot ceapa pana devine pasta sau se da pe razatoare. In uleiul incins se caleste pasta de ceapa doar 2-3 minute. Se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti pana incepe sa se rumeneasca un pic. Se stinge cu vin si se fierbe pana se evapora aproape de tot. Se adauga pasta de rosiile, boiaua, patrunjelul tocat si usturoiul strivit si se calesc 2-3 minute. Se adauga 2 cani de apa, cuisorul, dafinul, putina sare si piper negru macinat. Se aduce la fierbere. Se pune capacul si se fierbe timp de 1.5 ore. Dupa aproape 1 ora apa ar trebui sa fi scazut aproape de tot si sa se fi format un sosulet.
In acest caz se mai adauga cate 2 polonice de apa fierbinte. Se va adauga apa fierbinte (cate 1, 2 polonice o data) de cate ori e nevoie pana carnea e fiarta super bine.

Se adauga mazarea si 2 polonice de apa fierbinte si se fierbe tot cu capac inca 10 minute. Se adauga cartofii noi spalati (daca sunt mai mari se pot taia felii pe lung, altfel ii lasati intregi) si inca putina apa daca e necesar. Se fierbe cu capac pana cartofii sunt fierti si apa a scazut la consistenta unui sos (cca 15-20 minute).

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete carne carne mazare retete vitel friptura vitel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1494 viz    0 com
1622 viz    0 com
1079 viz    0 com
1608 viz    0 com
1006 viz    0 com
1623 viz    0 com
1148 viz    0 com
1175 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1752 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019084 (s)