News Flash:

Carne de rata cu varza

13 Septembrie 2012
2768 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 aripi de rata
2 verze potrivite
1 praz
1 ardei gras (capia) rosu
1 morcov
4-5 fire ceapa verde
1 ceasca de bulion (3-4 linguri)
1 legatura patrunjel (marar)
1 lingura cimbru uscat
1 lingurita de boia dulce
1 lingurita boabe ienibahar
piper
3 foi de dafin

Mod de preparare:

Incepem cu aripile de rata, pe care le spalam foarte bine, apoi le punem la fiert in apa cu condimente, sare si piper, timp de vre o 30-35 minute. (De preferat in oala sub presiune).

Intre timp ne apucam sa pregatim varza. Spalam foarte bine toate legumele, apoi taiem prazul, ceapa verde, ardeiul capia rondele si morcovul dat pe razatoarea mare. Le punem la calit in uleiul incins, la foc potrivit timp de 5 minute. Adaugam varza taiata fideluta si mai lasam pe foc inca 5 minute. Condimentam dupa gust cu boia dulce sau iute, cimbru, ienihabar, piper si delikat. Subtiem bulionul cu o cana de supa in care au fiert aripile si turnam peste varza. Punem aripile de rata peste varza si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de o ora, cu capac. Inainte cu 10 minute sa fie gata adaugam foile de dafin. Dupa ce scoatem de la cuptor punem patrunjelul (mararul) taiat marunt.

Putem servi cu mamaliguta calda si un ardei iute.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

verze praz morcov bulion patrunjel marar cimbru uscat boia dulce piper
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3432 viz    0 com
1653 viz    0 com
2088 viz    0 com
1154 viz    0 com
1235 viz    0 com
1518 viz    0 com
5053 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1699 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018671 (s)