News Flash:

Carne de rata cu masline si sos ragu

30 Iulie 2013
2098 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 rata mai mare
100 ml ulei
50 ml vin alb
50 ml suc de rosii
150 g masline
250 g legume mix (morcovi, pastarnac, telina)
1 ceapa mare
25 g faina
25 g zahar
1 foaie de dafin
zeama de lamaie
sare

Mod de preparare:

Zarzavatul si ceapa, rase pe razatoarea cu gauri mari, se calesc in ulei timp de 2 minute la foc mic, apoi se adauga carnea de rata (picioare, pulpe, aripi, pieptul taiat in sferturi). Carnea se amesteca pana se coaguleaza, apoi se adauga un pic de apa fierbinte, cat sa cuprinda ingredientele. Se adauga o lingurita rasa de sare. Cratita se da la cuptor acoperita si se lasa la foc mic pana se inmoaie ingredientele, completand cu apa atunci cand lichidul scade. Dupa ce au fiert, bucatile de carne se scot pe o farfurie, iar zarzavatul se paseaza intr-un blender. Sosul rezultat se pune inapoi in cratita impreuna cu carnea. Separat, zaharul se caramelizeaza putin, apoi sa stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte (se lasa pana se topeste zaharul caramelizat). Se adauga si acesta in cratita, apoi sucul de rosii frecat cu faina, dafinul si maslinele. Se completeaza cu apa cat sa cuprinda bucatile de carne, apoi se da la cuptor 30 de minute. Se scoate din cuptor si se potriveste gustul cu sare si zeama de lamaie. Se serveste cu garnitura de macaroane.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei vin alb masline legume mix faina sare cuptor cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1603 viz    0 com
1413 viz    0 com
2141 viz    0 com
5320 viz    0 com
4370 viz    0 com
2917 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1593 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013521 (s)