News Flash:

Carne de rata cu masline

11 Aprilie 2014
1361 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 rata (circa 1 ½ kg)
1 lingurita de mustar
o ceapa mare
100 ml vin alb
250 ml suc de rosii
100 ml ulei de floarea-soarelui
1 foaie de dafin
250 g masline
25 g faina
3-4 felii de lamaie fara coaja
piper
sare

Mod de preparare:

Se aleg de la rata partile carnoase: picioare, pulpe, aripile taiate cu piept in jur, pieptul taiat in jumatate pe lungime si latime. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei, la foc mic, pana devine lucioasa. Apoi se pun bucatile de carne, amestecand ca acestea sa se infierbante bine si se adauga ½ lingurita sare si putina apa. Se fierb acoperite 30 minute la foc mic, completand lichidul. Se adauga maslinele, feliile de lamaie, mustarul, sucul de rosii, vinul si apa pentru a acoperi carnea. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se inmoaie carnea (circa 1-1 ½ ora). Cand este gata, se freaca faina cu 1-2 linguri de apa rece si se adauga in sos, lasand sa fiarba cateva clocote, ca sa se lege. Se potriveste gustul cu sare si suc de rosii sau zeama de lamaie si completand cu apa, cat sa cuprinda carnea.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete carne rata masline retete rata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1615 viz    0 com
1547 viz    0 com
1884 viz    0 com
1160 viz    0 com
1129 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1458 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013283 (s)