News Flash:

Carne de pui cu pere si ghimbir

4 Ianuarie 2013
2249 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 cana faina
6 fileuri piept de pui dezosat / pulpe
2 lingurite de piper negru macinat
sare dupa gust
2 lingurite de ulei
o lingurita de unt

Pentru asezonare:

8-10 masline negre
2 pere proaspete sau din compot
o ceapa tocata fin
o lingura de ghimbir tocat
o cana de supa de pui

Mod de preparare:


Se asezoneaza pieptul de pui cu ghimbirul tocat, piperul negru macinat si sarea. Se presara faina pe o farfurie mai mare si se pun fileurile de pui in aceasta, acoperindu-se pe fiecare parte cu faina. Se indeparteaza faina in exces.

Intr-o cratita de dimensiune medie si adanca se pune uleiul si untul. Dupa ce se incinge putin uleiul se introduc fileurile de pui. Acestea se tin pe foc pana se rumenesc pe ambele parti, la foc mediu. Se scot apoi pe o farfurie separat. In aceeasi oala, mai adaugam putin ulei si ceapa tocata. Aceasta se prajeste cateva minute pana devine translucida. Se adauga ghimbirul tocat si se gateste pana cand devine moale. Se adauga supa de pui si cand incepe sa fiarba se adauga perele si se tin pe foc pana cand sosul obtinut se ingroasa.

Se pun fileurile rumenite in sos, se acopera cratita cu capacul si se mai gatesc pentru inca doua minute la foc mediu. Se aseaza apoi fileurile de pui pe farfurie si se toarna sosul ramas peste el. Se poate servi si cu garnitura de morcovi tineri sau alte legume fierte.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina pulpe ulei unt masline negre pere proaspete ghimbir tocat cratita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1649 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013680 (s)